Általános tudnivalók:
A fémgyűrűfonatos kesztyűket, olyan munkáknál szükséges használni, amelyeknél a felhsználó a kést, vagy más hasonló éles szerszámot kéz és alkar irányba mozgat. A kesztyű alkalmas mindenfajta hús (hentesáru, felvágottak, vad, szárnyasok) feldolgozására és kicsontozására, egyéb ilyen munkaműveletek végzésére. A kesztyűt kizárólag azon a kézen viselje, amellyel nem használ kést, vagy más éles eszközt. A textil és műanyag szíjas kesztyűk kivételével egyik fajta sem kifordítható, azaz nem használható mindkét kézen. A fémkesztyű vezeti az elektromos áramot, ezért feltétlenül el kell kerülni az érintkezést olyan tárgyakkal, amelyek feszültség alatt állnak, vagy állhatnak. A kesztyűt nem a mozgó gépekkel okozott sérülések ellen tervezték. Ezért pl. elektromos fűrészhez, kiínazó-, lebőröző gépekhez ne használja. Az acél lánckesztyű használata nem ajánlott a nehézfémekre (króm, nikkel) érzékeny bőrű egyéneknek. Az alkarvédők rugalmas merevítőkkel vannak ellátva, amelyek a kar mozgását nem akadályozzák.
Használati útmutató:
A kesztyűk csak a gyártó által szállított formában és kivitelben használhatóak fel. Mindennemű átalakítás vagy módosítás tilos. A kesztyűket rendeltetésszerűen kell használni. A védő felszereléssel védett személyeknek a használat előtt minden egyes alkalommal szemrevételezéssel ellenőriznie kell, hogy a kesztyű megfelelő állapotban van-e. A kesztyű szabályos felfekvésének vizsgálatához viselőjének azt fel kell húzni és zárni kell a csuklópántot oly módon, hogy takarva legyen az egymást átlapoló fémszövetek közötti nyílás. Használat előtt és után is fertőtleníteni és tisztítani kell a kesztyűket. A kesztyűket tiszta állapotában, megfelelő csomagolásban, száraz helyen kell tárolni.
Tisztítás:
A kesztyűt szappanos vízben erősen keféljük le, majd (legalább 82 °C hőmérsékletű) vízzel le kell öblíteni. A fertőtlenítés hatásos, az élelmiszeriparban engedélyezett szerrel történjen. A kesztyű gőzsugárral is tisztítható, de sav használata tilos. Tilos a tisztítást úgy végezni. hogy a kesztyű asztallaphoz történő csapkodásával eltávolítjuk a húsmaradványokat, mert a védőfelület láncszövet anyaga megsérülhet.
Javítás:
A kesztyű javítását csak a gyártó végezheti.
Weboldalunk sütiket (cookie) és egyéb információkat tárolhat és érhet el eszközén a személyre szabott funkciók működésének biztosításához, továbbá egyedi azonosítókat, az eszköze által küldött alapvető információkat és hozzávetőleges geolokációs adatokat is felhasználhatunk a látogatottsági adatok gyűjtéséhez, kiértékeléséhez, közönségkutatáshoz, személyre szabott hirdetésekhez és tartalmakhoz, illetve szolgáltatásunk fejlesztéséhez. Továbbá hozzájárulása esetén megoszthatjuk ezeket az adatokat forgalomelemezési, hirdetési vagy közösségi média partnereinkkel, akik kombinálhatják azokat más, az Ön által használt egyéb szolgáltatásokból gyűjtött adatokkal.
Lehetősége van arra, hogy csak a weboldal alapvető funkcióinak működéséhez feltétlenül szükséges sütik használatát fogadja el, ebben az esetben csak a weboldalhoz tartozó munkamenet (session) sütik lesznek létrehozva eszközén.
A hozzájárulás elutasítása esetén tovább használhatja weboldalunkat, de nem fogja tudni használni az oldal azon funkcióit, amikhez technikai szempontból elengedhetetlenül szükséges a munkamenet sütik használata.
A cookie-k csak betűket és számokat tartalmazó rövid szöveges csomagok, melyeket a megtekintett honlapok helyeznek el a számítógép böngészőjében. A cookie-k nem csatlakoznak az Ön rendszeréhez, és nem károsítják az Ön fájljait.